Kayan Yazı ile Duyurular Hazırlama-Not Defterinden Çağırarak

Adobe Flash

Kayan Yazı ile Duyurular Hazırlama-Not Defterinden Çağırarak

Mesajgönderen besleme » Cmt Mar 13, 2010 22:40

Okul web sitesi için duyurular kısmı hazırlayacağım. Not defterine yazılanlar (mesela 5 adet girdi var diyelim) sırasıyla tek bir dynamic text içerisinde görünsün istiyorum. Bu dynamic text için kayan yazı efekti vereceğim. Her bir aşağıdan yukarı doğru kaydığında (movie clip bir kez tekrarlandığında ikinci girdiyi okusun) diğer girdi görünsün istiyorum

Bunun için gerekli kodu internette bulamadım.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim... :oops:

Yapılabilirse ileri-geri düğmeleri ile bir önceki yada bir sonraki girdiyi okutabilir miyiz?
besleme

Re: Kayan Yazı ile Duyurular Hazırlama-Not Defterinden Çağırarak

Mesajgönderen besleme » Pzr Mar 14, 2010 11:56

acil yardımınızı bekliyorum
besleme

Mesajgönderen besleme » Pzt Mar 15, 2010 0:09

internette kodu bulamadım. yok mu bilgisi olan biri...
besleme

Mesajgönderen splat1985 » Pzt Mar 15, 2010 10:37

Sorundan tam olarak nasıl kaydırmak istediğini anlamadım arkadaşım.. Yukardan aşağıya ne varsa kaydıracaksan bu kolay ama 5 girdi b kaç sn bekliyerek tektek gelecek ise o biraz zor...Biraz daha açarsan sana yardım edebilirim...
Kullanıcı avatarı
splat1985

Mesajgönderen besleme » Pzt Mar 15, 2010 20:29

Aslında şöyle birşey yaptım. Üç adet movie clip, herbiri içersinde farklı bir "var" değeri içeren bir dynamic text var ve bunlara motion tween verdim (mc_isim.loadvariable... kodu ile veriler alınıyor ve aşağıdan geliyor, 4-5 sn duruyor ve yukarı çıkarak kayboluyor).

Üç farklı katmanda dört adet frame kullandım. Her frame ile loadvariable, visible kodu ve stop kodu kullanarak sırası ile birinciden itibaren görün-görünme kodu yazdım (her movieclip sonundaki frame içine _root.gotoAndStop(..) girdim. Prevframe ve nextframe ile ileri geri yaparak değerleri okuttum...

Şu anda çalışıyor gibi... Teşekkür ederim... Bir problem olursa yine buradan sorarım...

Gerçi; bununla ilgili bir değişik fikriniz varsa (mesela loadVars() denen bir şey varmış, merak ettim ama tam anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim) seve seve beklerim...
besleme

Dön Flash

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir