gönderen kunth » Çrş Şub 10, 2010 20:37
E hadi bi yap bakalım, ne demişler bir elin nesi var iki elin sesi var. belki iki yöntemin ortak yada eksik noktaları birleşerek istediğim şekilde olur.
Hipotenüs oranlamasını neden anlamadın onu anlayamadım. kişinin seçtiği alanın tipi ne olursa olsun bir hipotenüs oluşacaktır, seçim alanının hipotenüs uzunluğunun gösterim alanının hipotenüs uzunluğuna oranını zoom faktörü olarak kullanırsan seçim alanına uygun oranda zoom yapacaktır zaten. hipotenüsün ortasınıda yeni orgin noktası olarak tanımlar otomatik pan yaptırırsan seçilen alan gösterim alanına sığacak şekilde zoom yapmış olur.
dediğim gibi buralarını zaten halletmiş durumdayım. sorun şu, zoom yapılacak resmin kalitesi bozulmasın istediğimden 500x500 lük sahneye atıyorum 1500x1000 lik bir resim yüklüyorum. böylece zoom yaptığımda görüntü bozulmasın istiyorum. mesele resmin %100 boyutunun sahne boyutundan büyük olmasından başlıyor.
örneğin elimdeki resmi %42 ye kücülttüğümde sahneme sığıyor. sonrasında zoom prosedürünü başlatabilirim. ama bu resim için sahnemin%100 ü resmin %42 sine denk gelmiş oluyor. Ölçüsünü bilmediğim herhangi başka bir resim yüklendiğinde bu aradaki bağıntıyı hesaplayacak formülü yazmakta sorun yaşıyorum zaten.
bu arada başlığı bilerek detaylı açmadım, zaten karmaşık bir konu olan konuya herkes atlamasın, fikir tartışabileceğim biri ile yazışayım istemiştim.