html ve flash

Adobe Flash Actionscript

html ve flash

Mesajgönderen stacker16 » Çrş Şub 03, 2010 5:57

Herkeze selam
sahne.swf üzerinde mc1 var
Bu swf yi index.html isimli web sayfasına koydum ve sunucuya yolladım.
Herşey normal swf üzerindeki mc1i sahnede herhangi bir yere taşıyorum ve bırakıyorum buradada sorun yok.
Şimdi gelelim mevzuya
ben swf üzerindeki mc1 i yada mc leri hareket ettirdiğimde başka bir bilgisayarda benim web sitemde yayınladığım bu swf üzerindeki hareketleri
diğer kullanıcılar nasıl görebilir.
Bazı arkadaşlar socket bağlantısını tavsiye etti bu yöntem çok masraflı.
Bunu başka nasıl yapabiliriz.
Her türlü öneriyi değerlendirmek isterim.
Şimdiden teşekkürler.
stacker16

Re: html ve flash

Mesajgönderen splat1985 » Çrş Şub 03, 2010 16:00

ASP yada PHP ile veritabanı bağlantısı yardımıyla yapabilirsin.. Sistem biraz yavaş olur ama çalışır.. SWF nin bulunduğu html ASP dosyasınından koordinat bilgilerini alır yada kaydeder.. Böylece karşı tarafta aynısını okur ve gösterir... Ama baya uğraş ve bilgi gerektiren bir iştir.. Kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
splat1985

Mesajgönderen stacker16 » Çrş Şub 03, 2010 19:52

Evet Asp ve Php ile olabileceğini söyleyen arkadaşlar oldu ama bu konuda hiçbir örneğe raslayamadım.
Aslında düşünecek olursak chat yapan iki kişinin yazışmaları anlık olarak birbirlri tarafından görüle biliyor.
Bunu nesnelerle yapmak hiçte mantıksız değil.
stacker16

Mesajgönderen splat1985 » Prş Şub 04, 2010 0:09

Bence başlangıç olarak Flash + ASP (yada PHP) veri haberleşmesini araştır. Yani flashtan veri gönder asp ile veritabanına kaydet.. Aynı şekilde Flashtan veri gönder ASP ile veritabanından veri alsın ve Flash içerisinde göstersin.. Bu işlemleri yapmak için sendAndLoad komutunu araştırmanı tavsiye ederim.. Zira direk bu tarz bir örnek bulman çok zor diye düşünüyorum.. Parçaları birleştirerek bir şeyler yapabilirsin.. Takıldığın noktalarda yardımcı olabilirim buna benzer bir uygulama daha önce yapmıştım.. Sadece daha iyi yardım edebilmem için asp tercih etmen avantajlı olacaktır.. Kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
splat1985

Mesajgönderen stacker16 » Prş Şub 04, 2010 3:15

Evet katılıyorum sana
Muhakkak asp yada php desteği gerekli.
Ama araştırmalarıma göre php ile flash daha entegre çalışabiliyor.
Malesef benimde php yada asp bilgim yeterli değil.

Peki şöyle bişey olabilirmi sence.
Html tag ları arasına koyduğumuz swf yi , html sayfası ile birlikte sunucuya yolladığımıza göre
tarayıcıda açtığımız web sayfası üzerindeki swf de yapılan değişiklikleri kaydedip sunucuda bulunan swf ile değiştirebilirmiyiz.
Ben swf üzerindeki mc lerin yerini değiştirip kaydet butonu ile serverdeki swf nin üzerine yazabilirmiyim.
Yani birnevi ftp programı gibi
stacker16

Mesajgönderen BitaMig » Pzt Şub 08, 2010 22:58

Bu söylediğin olmaz.Eğer eş zamanlı yani chat programlarındaki gibi olsun istiyorsan socketserver kullanıcaksın.Öyle değil ise
php yada asp gibi arkadaşında bahsettiği şekilde bir server side dil kullanman lazım ve XML hakim olman lazım.
Php bilgin zayıf ise o zaman baya seni uğraştıracak çünkü php bilgini geliştirmen lazım öncelikle.

Başka bir forumda zamanında arkadaşlara yardımcı olmuştum.Reklam olmasın ama sana da link verebilirim.
Öncelikle basit veri alışverişi için as 2.0 + php + xml +mysql entegrasyonu
http://forum.ceviz.net/flash-director-s ... dirma.html
Daha gelişmiş ve adres satırından veri alıp işlemeye ilişkin bir örnek.
http://forum.ceviz.net/flash-director-s ... kumak.html
http://forum.ceviz.net/flash-director-s ... post481992
BitaMig

Dön Actionscript

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir