scrool bar sorunu

Adobe Director

scrool bar sorunu

Mesajgönderen erkdal » Cum Tem 24, 2009 12:14

Merhabalar..Scroll bar ile 2 sorum olacak.

1-Yapmış olduğum cd nin içerisine text leri field olarak yerleştirdim. Yeni scrool tasarladım ve onları da scroll bar şeklinde sisteme yerleştirdim. işlem sorunsuz çalışıyor ama mesela scroll ile text nin ortasına kadar getirdikten sonra başka bir sayfaya gidip tekrar o sayfaya geldiğimde scroll bar başa dönmemiş oluyor. Bunun nedeni nedir? çözümü var mıdır?

2-Scroll ile ilgili bir diğer konu ise text yi mouse tekeri ile hareket ettirebilirmiyiz. Bununla ilgili ücretsiz olan WheelMouse.x32 xtra sını buldum ama denemelerime rağmen bir çözüme ulaşamadım. Elinizde bu tarz bir örnek var ise bana gönderebilirmisiniz.
Kullanıcı avatarı
erkdal

Mesajgönderen eldemir » Cmt Ağu 08, 2009 9:35

1)
member("Today's News").scrollbypage(-1)
member("Today’s News").scrollByLine(-1)
bu iki komuttan biri isinize yarayacaktir. sayfanin en basina gitmek istediginizi belirtmeniz yeterli.

2)
http://www.schmittmachine.com/MouseWhee ... tra1.4.zip (icinde ornek kodu var)
Emre ELDEMIR
Kullanıcı avatarı
eldemir
Site Moderator

Mesajgönderen erkdal » Cum Ağu 21, 2009 16:30

Bilgi için teşekkür ederim. Birinci soru için; Director da yaptığımız bir text için programın kendi özelliklerindeki scrolling ile yaptığımızda da aynı sorun çıkıyor. Burada nasıl bir yöntem kullanılabilir. Araştırdım ama bulamadım. Affınıza sığınarak
Kullanıcı avatarı
erkdal

Mesajgönderen eldemir » Pzr Ağu 23, 2009 21:52

kod'dan koda gore degisir bu soracaginiz sorun.

anladigim kadariyla siz text'in icini degistiriyorsunuz, daha sonrada scrollbar bunun farkina varsin ve text'e en basa gitsin istiyorsunuz.

on beginsprite'i tetiklemeniz gerekiyor.

ornegin, bir butona:
on mouseup me
sendsprite(1,#beginsprite)
end

yazarsaniz, 1 nolu sprite'i sanki yeniden baslamis gibi komut yollar boylelikle text'in boyutunu ogrenerek gerekli hesaplamalari yapabilir.
Emre ELDEMIR
Kullanıcı avatarı
eldemir
Site Moderator

Mesajgönderen erkdal » Sal Ağu 25, 2009 16:53

Sevgili eldemir. Sıkıntımı ekte gönderiyorum. Benim istediğim aslında şu:

1-Director programının kendi özelliğinde olan default scrolling uygulamasını kullanıyorum. Örneğin Marker 1 deyim. Burada bulunan Textiyi sağ taraftaki scrollu aşağı doğru kaydırıyorum ve ortada bırakıyorum. Başka bir marker a gidip tekrar aynı metnin olduğu marker 1 e geldiğimde kaydırdığım bar hala yarısında durmaktadır. Neden kendisi otomatik yukarı yani en başa çıkmıyor?

2-Text ye uzun metinler eklediğimde yine sağ taraftaki bar hep aynı orantıda duruyor.Yani uzun text de de kısa text de de hep aynı boyutta. Bunu nasıl çözebilirim.

Umarım sıkıntıların anlaşılmıştır. Gönderdiğin scripti denedim programın kendi otomatik yaptığı scrolling de olmuyor. Kendimin yapıp eklediğim harici scrollbar ı sıkıntılar çıkardığı için artık kullanmıyorum. Çözümü programın otomatik olarak yaptığı scrolling de bulmaya çalışıyorum.

Saygılarımla..
Eklentiler
bla.zip
Director 11.5 ile yapılmıştır.
(4.21 KiB) 29 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
erkdal

Mesajgönderen eldemir » Çrş Ağu 26, 2009 10:04

sana iki versiyon yaptim:

1) nolu olan, en basa giden stardart versiyon. director scrollbar'i bilgisyaarin kendi scrollbarini kullandigi icin uzatmasini yapmiyor
2) buda ise eger istersen kendi image'larini kullanarak bir scrollbar yaratabilirsin .
3) eger boyunun uzamasini istiyorsan. http://www.lingoworkshop.com/Codelib/OS ... article150 adresindeki kullanabilirsin.

iyi calismalar.
Eklentiler
bla.zip
D 11.5
(37.71 KiB) 29 kere indirildi
Emre ELDEMIR
Kullanıcı avatarı
eldemir
Site Moderator

Mesajgönderen erkdal » Prş Ağu 27, 2009 8:32

İşte budur olay ya. Eldemir hocam ellerin dert görmesin. Ellerine emeğine sağlık. Umarım benim gibi sıkıntı çeken arkadaşlara da faydalı olur.

Çok teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
erkdal

Dön Director

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir