Indesign Hakkında Bilgi.

Adobe InDesign

Indesign Hakkında Bilgi.

Mesajgönderen fotoyalniz » Çrş Kas 08, 2006 12:26

ben iyi bir photoshop kullanıcısıyım.bu bilgimi digital fotoğrafçılıkta kullandım.şimdi ise masaüstü yayıncılığına geçiş yapmak üzeriyim.ama dergi ve gazete gibi tasarımları sadece photshop üzerinden yapmak takdir edersiniz ki çok uzun bir iş.sizden istediğim örneğin birdergi çalışmasını adım adım tutorial mantığıyla bu forumda sunmanızdır. hem adobenin indesign programı yaygınlaşır hem de biz ilk deneyimlerinimizi bu forum üzerinden öğrenmiş oluruz ve artı olarak forumun güncel kalması da sağlanmış olur. yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler... :oops:
her insan kendi tercihiyle vardır.
fotoyalniz

Mesajgönderen fotoyalniz » Pzt Kas 27, 2006 18:53

şimdi hiç bir Allah kulu yok benim isteğime cevap verecek bir babayiğit?
çok ilginç yaaa
fotoyalniz

Mesajgönderen kemalmarisa » Cum Ara 15, 2006 16:02

Ben ilgileniyorum da hiç bilgim yok. bi Allahın bilen kulu bize bir iki şey gösterse burada???
temel şeyleri anlatsa masaüstü tasarımla ilgili çook iyi olurdu.
hatta yapılan örnekler bile yeter :D
kemalmarisa

Mesajgönderen fotoyalniz » Cum Ara 15, 2006 18:29

kemalmarisa kardeş sana sonuna kadar katılıyorum ama bu gidişle hiçbirşey çıkmayacak gibi
fotoyalniz

Mesajgönderen kemalmarisa » Pzr Ara 17, 2006 22:20

arkadaslar ben başlıom bu işede bir iki bişey ögrenince sizede anlatırım insallah. elimden geldiince yani dilimden ama yok elimden yaw her ikisinden :d
kemalmarisa

InDesign kaynaklari...

Mesajgönderen alihalac » Çrş Oca 03, 2007 23:07

Selamlar ben Ali Halac; sertifikalı InDesign CS2 eğitmeniyim (ACI). Adobe Partner Finder sayfalarında gördüğüm kadarıyla, şu anda Türkiye'de bir tek ben varım :?

Bu kadar kapsamlı bir tutorial hazırlama konusu şu an için yoğunluğum nedeniyle biraz zor görünüyor; bunun yerine ilk etapta bazı kaynakları belirtebilirim:

Karşılaştığınız sorunlar ve çözümleri konusunda cevap vermeye çalışabilirim. InDesign, çalışma mantığı olarak QuarkXpress kullanıcılarına son derece yakın gelecek bir program. Avrupa ve Amerika'da pek çok süreli yayının Quark'tan InDesign'a geçtiğini de rahatça söyleyebilirim.

Belirli sorularınız olursa, yardımcı olmaya çalışacağım.

Saygılar,
Ali Halaç
alihalac

Adobe ındesign hk.

Mesajgönderen _nilgun » Çrş Eki 24, 2007 15:01

bende yeni kullanmaya basladım edindigim bilgiler kadar yardımcı olabilirim...
_nilgun

Mesajgönderen seda06dizgi » Pzt Eki 29, 2007 11:15

Arkadaşlar ben 3 yıldır indesign kullanıyorum versiyon 1 den beri şuan CS3 kadar hepsini kullanıyorum bende bilgilerim konusunda tek olduğumu düşünüyorum :) indesign yazarak değil bilen bir kişi sayesinde ve kurcalanarak öğrenilir. Görerek daha çabuk öğrenirsiniz. Ama yoğnuluk sebebiyle herşeyi buırada yazmamız münkün değil. Sormak istediklerinizi sorarsanız genel olarak değil o konuda yardımcı olabilirim. Örneğin yazı yazmak vektörel çizim yapmak gibi. İndesign bence mükemmel bir program ve yaptıkça keşfettikçe bağımlılık yaratan bir program Türkiye'de daha 1 yıldır duyulan indesign 4 yıla yakındır dünyada kullanılıyordu.
seda06dizgi

Mesajgönderen seda06dizgi » Pzt Eki 29, 2007 11:15

Arkadaşlar ben 3 yıldır indesign kullanıyorum versiyon 1 den beri şuan CS3 kadar hepsini kullanıyorum bende bilgilerim konusunda tek olduğumu düşünüyorum :) indesign yazarak değil bilen bir kişi sayesinde ve kurcalanarak öğrenilir. Görerek daha çabuk öğrenirsiniz. Ama yoğnuluk sebebiyle herşeyi buırada yazmamız münkün değil. Sormak istediklerinizi sorarsanız genel olarak değil o konuda yardımcı olabilirim. Örneğin yazı yazmak vektörel çizim yapmak gibi. İndesign bence mükemmel bir program ve yaptıkça keşfettikçe bağımlılık yaratan bir program Türkiye'de daha 1 yıldır duyulan indesign 4 yıla yakındır dünyada kullanılıyordu.
seda06dizgi

Mesajgönderen fatihyilmaz008 » Cum Ağu 21, 2009 12:37

Arkadaşlar kolay gelsin. Ben de 1 yıldır InDesign kullanıyorum. İlk başlarda hiç anlamadığım bu programda epey yol aldığımı düşünüyorum.
İlk başta şunu belirteyim. Indesign'in asıl amacı mizanpajdır. Bazı arkadaşların dediği gibi çizim özellikleri olsa da asıl amacı bellidir. O yüzden masaüstü yayıncılık işinde çalışma yapmak isteyen arkadaşlar Indesign'la birlikte Illustrator, Photoshop gibi yazılımları da öğrenmelidir.
Şu aralar işim çok yoğun. Fakat en kısa zamanda tutorial şeklinde bazı çalışmalar göndermeyi planlıyorum. İnşallah sizlere yardımcı olabilirim. Şimdiden hepinize kolay gelsin.
fatihyilmaz008

Dön InDesign

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir