Açılışta Flash player kontrolü

Adobe Director

Açılışta Flash player kontrolü

Mesajgönderen mrblock » Prş Oca 15, 2009 19:38

SElam arkadaşlar benim problemim şu flashta yapılmış swf mi direktora ipmort ettim herşley normal çaşıyor yalnış flash player olmayan yada eski sürümü olan bir makinada çalıştırdığım zaman bazı hatalar alıyorum mesela bazı yazılar tam gözükmüyor ses gereken yerde kesilmiyor vs. acaba directorda proje nin açılışında plugin kontrolşü yaptırabilirmiyim. Bu konuyu forumda araştırdım ama sonuç bulamadım yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
mrblock

Mesajgönderen eldemir » Prş Oca 15, 2009 23:00

director'un adi ustunde Director her seyi oynatabiliir, icinde kendi player'i var.... flash asset xtra diye. flash 8 ve action script olan herseyi oynatabilr.
Eger director icinde gerekli xtralari sil silmediyseniz hersey oynar.
director kac kullaniyorsunuz?
Emre ELDEMIR
Kullanıcı avatarı
eldemir
Site Moderator

Mesajgönderen mrblock » Cum Oca 16, 2009 2:44

Sayın Eldemir öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Director 11 kullanıyorum
mrblock

Mesajgönderen eldemir » Cum Oca 16, 2009 10:16

bazi hatalar nedir? Script error ise, bazi gerekli xtra'lari kullanmamisiniz demektir (en kisa cozum C:\Program Files\Adobe\Adobe Director 11\Configuration\Xtras folder'ini kopyalarak kendi EXE'inizin yanina almak) sorun cikmiyorsa artik, demekki gerekli bir xtra sisteme eklenmemis demektir.

Director 11'in yeni guncellemesini yaptiniz mi?
Director 11 Hotfix 03
http://download.macromedia.com/pub/dire ... 3en_US.exe
eger yapmadiysaniz yukardaki adresten yapin. Yeni xtra'lari tekrar sisteminize yukleyin ve EXE'inizi yeniden derleyin...!

Flash'inizi publish ederken FPS:30 olsun. cunku director'un standart hizi 30'dur.
Flash 8 ve AS2 olarak export etmeye dikkat edin.
Emre ELDEMIR
Kullanıcı avatarı
eldemir
Site Moderator

Mesajgönderen mrblock » Cum Oca 16, 2009 15:59

hata derken örneğin swf min içindeki resimleri daha kalitesiz göstermesi ve yine swfmin içindeki textleri kesik kesik göstermesi. NOT: ama bu flash playeri 9 veya 10 olan makinalarda gayet düzgün gözüküyor. Şimdi director güncellemesini yapacağım cevabın için tekrar teşekkürler sonucu buradan bildireceğim
mrblock

Mesajgönderen eldemir » Cum Oca 16, 2009 23:23

flash'i import ettikten sonra, Property Inspector penceresinden Flash secili iken, FLASH basligini secip oradan Quality HIGH yapin.

Flash icersinde , belki fontlar embed ederseniz, yada dynamic text kullaniysaniz static'e cevirin.
Emre ELDEMIR
Kullanıcı avatarı
eldemir
Site Moderator

Mesajgönderen mrblock » Cmt Oca 17, 2009 13:11

SAyın Eldemir problemim çözüldü karşı tarafa adobe flash player 10 kurdum ve sorun kalmadı. Ama ben asıl cevabımı tam bulamadım interaktif cd im açıldığı zaman o makinada flash player kontrolü yapabilirmi acaba bu mümkünmü.
mrblock

Mesajgönderen eldemir » Pzt Oca 19, 2009 10:12

cok cok ilginc bir sorun. yaptiginiz flash'lardan birinin bana FLA dosyasini yollayabilir misiniz?

emre_eldemir [at] hotmail.com
Emre ELDEMIR
Kullanıcı avatarı
eldemir
Site Moderator

Mesajgönderen mrblock » Cmt Şub 21, 2009 14:03

Geçikme için üzgünüm şehir dışındaydım.yaptığım flaların boyutu 160 mg göndermek isterdim ama çok zor olacak tekrardan yardımların için teşekkürleimi sunuyorum
mrblock

Dön Director

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Yahoo [Bot] ve 0 misafir