Jrun Studio Açılış Konusu :))

Macromedia Jrun Studio

Jrun Studio Açılış Konusu :))

Mesajgönderen madran » Çrş Nis 03, 2002 1:05

Forumumuzun doludizgin gittiği şu günlerde Jrun´ın boynu bükük sorusuz sorgusuz kalması beni derinden yaraladı. Bu yüzden bir açılış yapmak istedim. Belki birçok macromediaturk üyesi Jrun hakkında bilgi sahibi değildir.

Jrun Server Nedir ?
Macromedia JRun Server, JSP, Java Servlet’ler, EJB, JTA ve JMS kullanarak Java uygulamalarını hızlıca geliştirmenizi ve yaymanızı sağlayan, kullanımı kolay Java uygulama sunucusudur.

Web Uygulamalarında Jrun Server;
JRun Server 3.1 en son JavaServer Sayfalarını (JSP) ve Servlet özelliklerini destekler. Sürekli yüksek performans ileten JRun 3.1, JSP sunucu-yanlı yazılım dili olarak JRun Studio’nun görsel JSP geliştirim araçlarıyla (ayrı lisanslı) yazılabilen JavaScript’i desteklemek gibi ileri özellikler sunar. JRun aynı zamanda veritabanı sorgulama, JNDI kaynak arama, XML değişimler ve e-posta gönder/al gibi J2EE metotlarını bir satır Java kodu yazmaksızın JSP sayfasının bağlamından çağıracak kapsamlı bir JSP özel tag kütüphanesi içerir.

Kurumsal Uygulamalarda Jrun Server;
JRun Server 3.1 Enterprise Edition, tam uyumlu Enterprise JavaBeans (EJB) sunucusu içerir. EJB sunucusu, çoklu sunucular, kaynak yönetimleri ve heterojen veritabanlarına dağılan işlemleri desteklemek için, Java-tabanlı, XA uyumlu işlem sunucusu üzerine yapılanmıştır. Ayrıca, JRun güvenilir İnternet iş sistemleri oluşturmak için bir Java Messaging Service (JMS) içerir.

Jrun Studio ile ne yapılır ?
Jrun teknolojisi ile ColdFusion tarzı uygulama sunucularını oluşturabilir kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda konfigüre edebilirsiniz. Zira ColdFusion da Jrun ile yazılmıştır.

SVG Orçun Madran
Atlantik LTD.
R. Orçun Madran
Macromedia Certified Instructor
Kullanıcı avatarı
madran
Site Admin

faaw

Mesajgönderen dune_master » Çrş Nis 03, 2002 22:05

merhabalar; demek bu işe yarıyor haa ? yaw bende hep merak ederdim bu ne anlama geliyor diye ? bağımsız java servlet yapabiliyoruz ama ayrı bir lisansla da java yazabiiyoruz neden ayrı bir lisanslama ? neden hepsi içinde değil ?
Şimdi anlamadığım noklta var: cfm de bu programla yazıldıysa bu aslında c++ uygulamalarını içeriyor olmalı değilmi? peki öyleyse bu cfm tabanlı veya dhtml tabanlı program yapmakla aynı şey değilmi? yani o zaman cfm al hepsini yap dimi ? yokyaf o ayrı o ayrı.neyse kafam karıştı....

dune_master

bilmiyorum

Mesajgönderen dune_master » Çrş Nis 03, 2002 22:07

peki o zaman bu ileri uygulamaları yapan yada kullanan yerlerin bir adresini veya nasıl uyulama yapıldığını anlatabilirmisin? e tek başına voltran bu yaw...:))

dune_master

Mesajgönderen bora » Cum Nis 05, 2002 10:04

Merhabalar;

Bu tür uygulamalar yavaş yavaş piyasada etkinlik kazanmaya başladı. Bu sebeple açık kaynak bulmak oldukça zor. J2EE(Java 2 Enterprise Edition) standardıyla uygulama geliştirebileceğiniz bir sunucu olan JRUN ile geliştirilşmiş benzer uygulamaları birçok bankanın e-bankacılık sitesinde bulabilirsiniz. Konuyla ilgili daha fazla bilgi alabilmek için http://www.macromedia.com/special/ols/bv_down.html?product=JRun adresinden yararlanabilirsiniz. Ancak bu adres son zamanlarda bakımda o sebeple ara ara tekrar deneyin.

İyi Çalışmalar
Bora ÜNAL
Adobe Certified Instructor
Adobe Certified Dreamweaver 8 Developer
Adobe Certified Advanced ColdFusion Developer
Adobe Certified Connect Instructor & Professional
Atlantik Ltd. | http://www.abi.com.tr
Adobe Yetkili Eğitim Merkezi
Kullanıcı avatarı
bora
Site Admin

Mesajgönderen tunatore » Sal Oca 23, 2007 4:18

pc'imde jdk 1.6.0 yuklu grekli classpath, path ayarlari yapili hatta pcime apache tomcat kurup jsp dosyalarimi kullanabildim yanliz esas soru ve beni sabahdan beri ugrsatiran jrun en surumunu indirdim ucretsiz olarak next next yapip yukledim programi fakat en sonunda localhost acilinca dosya bulunamadi diyor ? ve jrun console gelip butun portlari start yapmaya calistigimda error vermekte ? bu sorunu nasil cozerim beni aydinlatirsaniz
cok sevinecegim
tunatore

Dön Jrun Studio

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir