gönderen AkeB0N0 » Pzt Ara 11, 2006 10:46
Derdinize çare olurmu bilemiyorum fakat tecrübemi aktarmak isterim.
Öncelikle, yukarda arkadaşların bahsettiği üzere, dil ayarlarında herhangi bir değişiklik yaptığınızda özellikle unicode kısmını değiştirdiğinizde, birçok program bundan direkt etkileniyor, sebebi son yıllarda, genel dil ayarlamalarından kaçınmak için geliştiricilerin Unicode dil seçeneğini kullanmalarından kaynaklanıyor. Örneğin çoğu web sitesinin UTF-8 dil seçeneğini kullanmaları gibi (wordpress ile haşır neşir olanlar, UTF-8 veya iso-8859-9 dil seçeneklerini seçtiklerinde neler olduğunu anımsayabilirler). Ek olarak FontLab v5.0 programını kullanan var ise, dil ayarlarını değiştirdikten sonra fontlar üzerinde yapılan değişikliklerin nasıl çorbaya döndüğünü rahatlıkla görebilirler (örneğin preview ekranında türkçe karakter basamazsınız)
Bu sebebten ötürü, bende sizlerin yaşadığı problemi yaşadım. İlk olarak Flex in standalone sürümünü kurdum, söylenilen ayarlar yapılsa bile, flex bu ayarları algılamıyor. Bildiğiniz gibi (genim en gıcık olduğum olay) java üzerinde çalışan uygulamaları kurdukça, hepsi kendisine ait JRE' lerini kuruyor çalışma dizinlerine. Biranda, makinanızda 3-5 tane JRE oluyor farklı dizinlerde. Bunu engellemenin yöntemi, XP de environmen variables kısmında JAVA_HOME parametresini set etmek fakat oldum olası kılımdır, ben bu parametreyi set ederim, başka sorunlar başlar. Bunu bildiğim için bütün var olan JRE lerin config dosyalarına "-Duser.language=en -Duser.region=US" parametresini ekledim. Fakat sorun çözülmedi. Flex standalone'u kaldırıp yerine Flex plugin'i Eclipse platformuna yüklemeye karar verdim. Yükleme işlemini tamamladım ve Eclipse'nin java config dosyasına aynı parametreyi yerleştirdim. Ayrıca, Flex'i çalıştırmak için oluşturulan kısayolu aşağıdaki gibi değiştirdim.
"C:\Program Files\S o f t w a r e\U t i l i t y\Eclipse\eclipse.exe" -showlocation -vm "C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_09\bin\javaw.exe" -vmargs -Xms128M -Xmx512M -XX:MinHeapFreeRatio=20 -Duser.language=en -Duser.region=US
Bu şekilde yaptığımda ve dil ayarlarını değiştirdiğimde bir sorun kalmamıştı. Adobe' un sorunun Eclipse den kaynaklandığını söylüyor fakat Eclipse platformunu kurup üzerine Flex yüklediğimizde sorun kalmıyor. O halde, sorun kimde? Standalone Flex doğru çalışmıyor, plugin flex doğru çalışıyor!