Could not resolve ... to a component implementation

Adobe Flex

Could not resolve ... to a component implementation

Mesajgönderen neo_neuro » Sal Ağu 29, 2006 16:07

Merhabalar,
Bir iki gündür merak saldım inceliyorum Flex'i. Ancak aşamadığım bir problem var. Başlıktan da anlaşıldığı gibi <mx:Script> kullandığımda ya da <mx:request> içinde kullandığım XML taglarında, compile işlemi yaparken sürekli bu hatayı alıyorum. Internette biraz araştırdım ancak doyurucu bir cevap bulamadım. Bora'nın flexcoders'a yazdığı bir cevap var http://www.mail-archive.com/flexcoders@ ... 38074.html adresinde ancak bu da derdime deva olmadı. Acaba nasıl atlatacağız bu problemi bir bilen var mıdır?
Kullanıcı avatarı
neo_neuro

Mesajgönderen Misafir » Pzt Eyl 04, 2006 10:13

Bu sorunu bende yaşıyorum araştırmalarım sonucu verdiğin linke bende ulaşmıştım ama oradaki işlemlerden de bir sonuç alamadım sanırım bu tür bir hatayı ColdFusion kullanan arkadaşlarda yaşıyorlarmış nihayetinde hala bir sonuç alabilmiş değilim :( bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa çok makbule geçer
Misafir

Mesajgönderen caglaroktay » Sal Eyl 05, 2006 13:41

hatayi ayrintili yazar misiniz? ilk dusuncelerim script tagindeki "i" karakterinden olusan bir hata olabilirligi yonunde. anladigim kadariyla <mx:Script> kismini ekleyince compile etmiyor. bu sorun windows'unuzun non-Unicode programlar icin dil ayarlari ile ilgili. windows'un 'regional and language options' ayarlarinda language for non-Unicode programs seceneginde ingilizceyi secerseniz sorunun kalkacagini zannediyorum.

oktay
caglaroktay

Mesajgönderen Misafir » Sal Eyl 05, 2006 23:39

Çok sağolun Oktay bey jvm.config ve bölge ve dil seçeneklerindeki unicode ayarlarından sonra artık bu hatayı önledim tekrar teşekkürler iyi çalışmalar
Misafir

Mesajgönderen neo_neuro » Çrş Eyl 06, 2006 19:15

Teşekkürler sevgili çağlaroktay. Birkaç gündür flexle uğraşamamıştım ancak bugün fırsat bulabildim bakmaya ve bölgesel ayarlarda bahsettiğiniz düzeltmeyi yaptıkan sonra sorun çözüldü. jvm.config dosyasında herhangi bir düzeltme yapmama bile gerek kalmadı. Aklınıza sağlık...

iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
neo_neuro

Mesajgönderen bora » Prş Eyl 07, 2006 13:05

Merhabaiar,

Bilgi açısından Non-Unicode programlar ile ilgili yaptığınız ayarlar tüm bu şekilde çalışan programları etkiler (Tarih, para birimi vb formatlar). Bu nedenle sadece FLEX'e yönelik bir değişiklik yapmak isterseniz jvm.config dosyasında yapmanızı tavsiye ederim. Aynı ayarlar ColdFusion'da da sorununuzu çözmektedir.

İyi Çalışmalar
Bora ÜNAL
Adobe Certified Instructor
Adobe Certified Dreamweaver 8 Developer
Adobe Certified Advanced ColdFusion Developer
Adobe Certified Connect Instructor & Professional
Atlantik Ltd. | http://www.abi.com.tr
Adobe Yetkili Eğitim Merkezi
Kullanıcı avatarı
bora
Site Admin

Mesajgönderen Misafir » Cum Eyl 08, 2006 8:21

Sadece jvm.config üzerinde yapılan bu değişiklik;

"-Duser.language=en -Duser.region=US"

Flex'de geçerli olmuyor ancak unicode ayarlarından sonra istediğim sonucu elde ettim iyi çalışmalar
Misafir

Mesajgönderen sebnem » Çrş Eki 11, 2006 3:41

caglaroktay yazdı:hatayi ayrintili yazar misiniz? ilk dusuncelerim script tagindeki "i" karakterinden olusan bir hata olabilirligi yonunde. anladigim kadariyla <mx:Script> kismini ekleyince compile etmiyor. bu sorun windows'unuzun non-Unicode programlar icin dil ayarlari ile ilgili. windows'un 'regional and language options' ayarlarinda language for non-Unicode programs seceneginde ingilizceyi secerseniz sorunun kalkacagini zannediyorum.

oktay

merabalar...
söylediğiniz gibi
denetim masası--> bölge ve dil seçenekleri--> gelişmiş sekmesi-->kullanmak istediğiniz unicode olmayan programların dil sürümüyle eşleşen bir dil seciniz
seceneği altından ingilizce(ABD) yi sectim..
tüm ayarları geçerli kullanıcıya ve varsaılan kullanıcı profiline uygula
seceneğinide secerek uyguladım ve pc mi yeniden başlattım... ancak flexi tekrar açtığımda hala aynı hatayı almaya devam ediyorum... bunun sebebi nedir.. ben mi yanlış yaptım bişeyleri yoksa başka bir problemmi? yada bu ayarı yaptıktan sonra flexi yeniden mi kurmalıyım? lütfen yardımcı olurmusunuz...
şimdiden teşekkürler.. herkese kolay gelsin...
In the name of God, the Merciful the Compassionate...
Kullanıcı avatarı
sebnem

Mesajgönderen sebnem » Çrş Eki 11, 2006 18:01

merabalar arkadaşlar...
neden olduğunu anlamadım ancak bir kaç denemeden sonra bende kurtuldum o hatadan.. teşekkürler...
In the name of God, the Merciful the Compassionate...
Kullanıcı avatarı
sebnem

Mesajgönderen armut » Sal Kas 28, 2006 11:17

Bu konuda biraz araştırma yaptım, vardığım sonuca göre "C:\Program Files\Adobe\Flex Builder 2\jre\lib" klasörünün içinde bize bir "font.properties.tr" dosyası lazım.

Ama araştırmalarıma rağmen bu dosyanın nasıl bir şey olduğunu veya olabileceğini bulamadım, klasöre bakarsanız diğer pek çok dil için dosya mevcut bunlardan bir tanesini değiştirip Türkçe kod sistemine göre düzenlemek gerekiyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? bir deneyelim.
Amatör Adobe Flex Kullanıcısı
armut

Mesajgönderen lostchild » Cum Ara 01, 2006 18:27

Bizim Flex kodunu derlemek için kulandığımız yöntem, aslında geçici bir çözüm. Yerel dil ayarlarını değiştirince, kurulu olan bazı programlar da bundan etkileniyorlar. Asıl çözüm tabii ki Flex içinden ya da java ayarlarından yapılmalı. Şimdi dediğin klasöre baktım. Fakat böyle bir dosyaya ihtiyaç olsaydı, o zaman Flash 9 alpha nın da bize aynı problemi çıkarması gerekmez miydi ? sonuç olarak o da java kullanıyor. Ben Flash 9 alpha nın lib klasörüne baktım ama öyle bir dosya göremedim ... Bilen biri ya da esas olarak Adobe, bu probleme nihai bir çözüm getirse güzel olacak :D

İyi çalışmalar ...
Kullanıcı avatarı
lostchild

Mesajgönderen omurdd » Pzt Ara 04, 2006 0:29

Gözünü sevdiğim Apple'ı. Windows sucks!! :lol:
Flex Turkey Türkiye'nin En Kapsamlı Flex Sitesi
omurdd

Mesajgönderen armut » Çrş Ara 06, 2006 10:16

Adobe'ye "bug" bildirimi yaptım, gelen cevapta sorunun Eclipse'den kaynaklandığını Flex'in bir sonraki versiyonunda bu sorunu halledeceklerini, eclipse'e de bug bildirimi yapmamı tavsiye ettiler...
Amatör Adobe Flex Kullanıcısı
armut

Mesajgönderen AkeB0N0 » Pzt Ara 11, 2006 10:46

Derdinize çare olurmu bilemiyorum fakat tecrübemi aktarmak isterim.

Öncelikle, yukarda arkadaşların bahsettiği üzere, dil ayarlarında herhangi bir değişiklik yaptığınızda özellikle unicode kısmını değiştirdiğinizde, birçok program bundan direkt etkileniyor, sebebi son yıllarda, genel dil ayarlamalarından kaçınmak için geliştiricilerin Unicode dil seçeneğini kullanmalarından kaynaklanıyor. Örneğin çoğu web sitesinin UTF-8 dil seçeneğini kullanmaları gibi (wordpress ile haşır neşir olanlar, UTF-8 veya iso-8859-9 dil seçeneklerini seçtiklerinde neler olduğunu anımsayabilirler). Ek olarak FontLab v5.0 programını kullanan var ise, dil ayarlarını değiştirdikten sonra fontlar üzerinde yapılan değişikliklerin nasıl çorbaya döndüğünü rahatlıkla görebilirler (örneğin preview ekranında türkçe karakter basamazsınız)

Bu sebebten ötürü, bende sizlerin yaşadığı problemi yaşadım. İlk olarak Flex in standalone sürümünü kurdum, söylenilen ayarlar yapılsa bile, flex bu ayarları algılamıyor. Bildiğiniz gibi (genim en gıcık olduğum olay) java üzerinde çalışan uygulamaları kurdukça, hepsi kendisine ait JRE' lerini kuruyor çalışma dizinlerine. Biranda, makinanızda 3-5 tane JRE oluyor farklı dizinlerde. Bunu engellemenin yöntemi, XP de environmen variables kısmında JAVA_HOME parametresini set etmek fakat oldum olası kılımdır, ben bu parametreyi set ederim, başka sorunlar başlar. Bunu bildiğim için bütün var olan JRE lerin config dosyalarına "-Duser.language=en -Duser.region=US" parametresini ekledim. Fakat sorun çözülmedi. Flex standalone'u kaldırıp yerine Flex plugin'i Eclipse platformuna yüklemeye karar verdim. Yükleme işlemini tamamladım ve Eclipse'nin java config dosyasına aynı parametreyi yerleştirdim. Ayrıca, Flex'i çalıştırmak için oluşturulan kısayolu aşağıdaki gibi değiştirdim.

"C:\Program Files\S o f t w a r e\U t i l i t y\Eclipse\eclipse.exe" -showlocation -vm "C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_09\bin\javaw.exe" -vmargs -Xms128M -Xmx512M -XX:MinHeapFreeRatio=20 -Duser.language=en -Duser.region=US

Bu şekilde yaptığımda ve dil ayarlarını değiştirdiğimde bir sorun kalmamıştı. Adobe' un sorunun Eclipse den kaynaklandığını söylüyor fakat Eclipse platformunu kurup üzerine Flex yüklediğimizde sorun kalmıyor. O halde, sorun kimde? Standalone Flex doğru çalışmıyor, plugin flex doğru çalışıyor!
AkeB0N0

ÇÖZÜM

Mesajgönderen ARTniyet » Prş Oca 11, 2007 15:10

Arkadaşlar hala problem yaşayan varsa buyrun size çözüm:

Flex.exe nin bulundugu doysayı acalım ki genelde yeri "c:/Program Files/Adobe/Flex Builder2" dir. Burada FlexBuilder.ini dosyasını notepad ile acıp en alta su iki satırı ekleyin ve kaydedin.

-Duser.language=en
-Duser.location=us

Problem çözülmüştür.
---------------------------------------------------
http://www.medyaplan.com
ARTniyet

Sonraki

Dön Flex

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir