could not complete your request because the parser module ca

Adobe Photoshop

could not complete your request because the parser module ca

Mesajgönderen kurabiye » Çrş Mar 08, 2006 13:01

could not complete your request because the parser module cannot parse the file

merhaba freehandde hazırladığım eps dosyasını photoshopta açmaya çalıştığımda bu hata mesajını alıyorum.

bu hata mesajını almamak için ne yapmam lazım.

bilgilerinize;

Saygılarımla;
iyi günler
Kullanıcı avatarı
kurabiye

Mesajgönderen eldemir » Çrş Mar 08, 2006 21:46

yanilmiyorsam EPS'nin birden cok fazla formati var, Freehand'den onlara export edip, photohop'a o Formatta import etmeye calisin.
Emre ELDEMIR
Kullanıcı avatarı
eldemir
Site Moderator

Mesajgönderen kurabiye » Prş Mar 09, 2006 12:17

merhaba Emre Bey;

EPS nin bütün formatlarını denedim ama photoshop aynı hatayı vermeye devam ediyor.
Sanırım başka bir problem var ama ne olduğunu bulamadım.

Saygılarımla;
sedatpolat
iyi günler
Kullanıcı avatarı
kurabiye

Mesajgönderen neo_neuro » Prş Mar 09, 2006 17:18

Freehand'den PDF olarak export edip photoshop'a PDF olarak import etmeyi deneyin. Bir arkadaşımla laf arasında geçti de o da aynı dertten muzdaripti boyle aşıyormuş problemini..
Kullanıcı avatarı
neo_neuro

Mesajgönderen keremcan » Pzt Nis 24, 2006 23:45

Freehand Preferences'deki Export bölümünde, en alttaki seçeneklerden "Photoshop 4/5 Pixels" yerine "Photoshop 4/5 Paths" deneyin, olursa ne ala, olmaz ise;

---Evinizde denemeyin :D ---

Bu sorun bende de bir format sonrası hasıl olmuş idi. Kullanılan programlar FH10 ve PS CS2 idi. Amma velakin ayarlar tıpatıp aynı olmasına rağmen, bu sorun PS7 ve FH10 kullandığım dönemde yoktu?

Ben ilginç birşey yaptım ve durum düzeldi ama denemenizden sorumlu değilim ona göre.

PS7 kurdum tekrar. Plugins/Adobe Photoshop Only/ Import-Export klasörü içindeki dosyaları alıp, PS CS'deki aynı isimli klasörün içine replace ettim. (Tabii yedeklerini almıştım neme lazım diye) ve ilginç bir şekilde FH'den copy-paste problemi bu şekilde kalkmış idi. Ama o sıralarda bir sürü ayarın da altından girp üstünden çıkmış idim, onlardan dolayı mı düzeldi yoksa bu yöntem sayesinde mi düzeldi gerçekten bir fikrim yok ama şu an çok şükür normal çalışmakta copy-paste'lerim.
keremcan

Mesajgönderen turuncum » Sal Ara 26, 2006 14:12

bu konu açılalı epey olmuş gerçi ama, yeni arayanlar için yazayım. Sorunlar hep FH ile PS arasındaki savaştan kaynaklanıyor aslında. Her yeni PS versiyonu o an piyasadaki FH epslerini açmıyor. Dolayısıyla yeni PS kurduğunuzda epsleri de açamaz hale geliyorsunuz normalde.

Bunları bildiğim halde benim başıma gelen ve çözümü de şöyle:
Win2000 kullandığım makinede bu konuda sorun yaşamadığım halde (FH MX- PS CS2) aynı programların olduğu XP de bu sorunu yaşadım. Çözümü PS CS2/plugins/parser dizinindeki EPS Parser.8BY dosyasını PS 7 (CS) den aldığım bir eski versiyondakiyle değiştirerek buldum. Bu sorunu yaşayanlar için PS 7 plugini ekte. "EPS Parser.zip" dosyasını indirin, açın, içindeki "EPS Parser.8BY" dosyasını "PS CS2/plugins/parser" klasörüne kopyalayın, artık XP de de FH den PS CS2 ye kopyala yapıştır yapabilir, FH epslerinizi PS da açabilirsiniz.

PS versiyon değiştirdiğinde bu işlemi gene yapmalısınız unutmayın, FH nasılsa versiyon değiştiremeyeceğinden ihtiyacınız olacak :)
Eklentiler
EPS Parser.zip
(7.09 KiB) 79 kere indirildi
turuncum

Mesajgönderen isiklayazan » Sal Oca 02, 2007 17:49

arkadaslar yazılanlar oldukca aydınlatıcı..ancak ben de aynı problemi yasadıgım halde henuz bir cozum bulamadım...import-export daki iki dosyayı ps7 formatlarıyla değiştirmek ve EPS parser dosyasının eski sürümdeki haliyle değişmesi sonuc vermiyor.

benim problemdeki farklılktansa lütfen aydınlatın.
problemim şu: fh11 deki vektörel bir çalışmayı ai formatla photoshopa exportluyorum.ancak benden bu çalışma için sadece ai8 i kullanmam isteniyor.
fh export penceresinde ise ai88 var en yakın..
onu denediğimde ve ps da açmak istediğimde ise aynen ilk mesajda belirtilen uyarıyı alıyorum.. diğer ai formatlarında bi sorun yok...
isiklayazan

Mesajgönderen Matbaa » Prş Oca 04, 2007 16:06

Bu konuyla alakalı Frehand bölümde;
Freehanden Photoshop a Kopyalama yapın ARTIK konuya bakın :arrow:
Kullanıcı avatarı
Matbaa

Mesajgönderen turuncum » Cum Oca 05, 2007 13:14

isiklayazan yazdı:arkadaslar yazılanlar oldukca aydınlatıcı..ancak ben de aynı problemi yasadıgım halde henuz bir cozum bulamadım...import-export daki iki dosyayı ps7 formatlarıyla değiştirmek ve EPS parser dosyasının eski sürümdeki haliyle değişmesi sonuc vermiyor.

benim problemdeki farklılktansa lütfen aydınlatın.
problemim şu: fh11 deki vektörel bir çalışmayı ai formatla photoshopa exportluyorum.ancak benden bu çalışma için sadece ai8 i kullanmam isteniyor.
fh export penceresinde ise ai88 var en yakın..
onu denediğimde ve ps da açmak istediğimde ise aynen ilk mesajda belirtilen uyarıyı alıyorum.. diğer ai formatlarında bi sorun yok...

ai88 en eski illustratör formatı, fhmx in export edebildiği en yeni illustratör formatı 7.
Onda sorun yoksa ai7 yi kullanın.
turuncum

Mesajgönderen isiklayazan » Cum Oca 05, 2007 14:39

tesekkur ederim...iyi calismalar
isiklayazan

Mesajgönderen gothicart » Prş Mar 01, 2007 15:53

Aynı sorun bende de iş pc'mde var idi daha sonrahem freehand'i hem photosop'u kaldırdım C.programfiles dan da kaldırdım ayrıca regedittden de tüm freehand ve photoshop ile ilgili register ve key logerları silip baştan kurdum ve sorunum çözüldü.
***La_Mort***
gothicart

teşekkürler

Mesajgönderen onur_ka » Çrş Tem 16, 2008 11:24

teşekkürler arkadaşım ekteki dosya işe yaradı. bende de aynı sorun vardı. vektörleri o programdan diğer programa oradan bir diğerine en son da ps ye aktarmak can sıkmaya başlamıştı artık. ben de bu problem çözüldü. tekrar teşekkürler
onur_ka

Dön Photoshop

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir