Çözünürlük ve Boyut sorunu

HTML & CSS ile ilgili sorularınızı lütfen dreamweaver yerine buraya yazınız

Çözünürlük ve Boyut sorunu

Mesajgönderen quattrosuv » Cum Mar 13, 2009 19:18

Herkese merhaba ,

Şöyle bir sorunum var.

Arkaplanı tamamen resim olarak kullanmak istediğim bir html oluşturdum..1280 x 1024 çözünürlük için optimum değerleri 1280 x 832 olarak buldum..Zira 1280 x 1024 cozunurlukteki ekranlarda site istediğim gibi duruyor..

Fakat 1024 x 768 çözünürlükte kontrol ettiğim grafiklerde kırılmalar oluyor..

1024 x 768'ten başlayıp 1900 x 1200 çözünürlüğe kadar her ekranda çözünürlüğün problemsiz olması için ne yapmalıyım ?

İlk aklıma gelen bir java kodu yazıp istemciden ekran çözünürlüklerini isteyip , ona göre hazırlanmış arkaplanı çağırmak oldu..

Fakat CSS / Java olayında o kadar iyi olmadığım için istediğim şeyi yapamadım..

Bu konuda ornek dosya hazırlayıp ufakta olsa bir örnek hazırlayacak arkadaş varsa cok iyi olur..

An azından 2 farklı çözünürlükte ne yapılması hususunda ornek teşkil edebilcek bir klasoru buraya yukleyebilirseniz onu çoğaltarak istediğim gibi bişeyi yapabilirim..

Yardımlarınız için teşekkürler..
quattrosuv

Mesajgönderen TrByte » Pzr Ağu 30, 2009 23:23

tam anlamadım ama en basit yol tablo kullanmak
yada DHTML ile de olabilir

<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100% height=100%>
<tr><td width=100% height=100% align=center valign=top>
İNDEX KODLARI BURAYA
</td></tr></table>

tabi bu sadece senin verdiğin değerleri korumaya yarar. backgroundu table ye verirsen sorun düzelebilir.
yada <div position kullanabilirsin.

<div name= altkat style="position:absolute; z-index:0; left:0; top:0; background:url('background.jpg'); ">
</div>

<div name=ustkat style="position:absolute; z-index:1; left:0; top:0;">
YAZI BURDA
</div>

sen bi kaç deneme yap. Dediğim gibi anlamadım ama yinede bir çözüm çıkar belki diye yazıyorum. Belkide çoktan denemişsindir. Bilmiyorum. Sadece aklıma ilk gelenleri yazdım. kolay gelsin.
"TRBYTE" KOD ADI İLK OLARAK TARAFIMCA KULLANILMIŞTIR. ARAMAMOTORLARINDA ÇIKAN BAZI FİRMALARIN İSİMLERİYLE ALAKALI SONUÇLARLA HİÇ BİR İLİŞİĞİM BULUNMAMAKTADIR. SÖZ KONUSU FİRMALARI ŞİDDETLE KINIYORUM.
Kullanıcı avatarı
TrByte

Dön HTML & CSS

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir