Could not resolve ... to a component implementation

Adobe Flex

ÇÖZÜM

Mesajgönderen ARTniyet » Prş Oca 11, 2007 15:11

Arkadaşlar hala problem yaşayan varsa buyrun size çözüm:

Flex.exe nin bulundugu doysayı acalım ki genelde yeri "c:/Program Files/Adobe/Flex Builder2" dir. Burada FlexBuilder.ini dosyasını notepad ile acıp en alta su iki satırı ekleyin ve kaydedin.

-Duser.language=en
-Duser.location=us

Problem çözülmüştür.
---------------------------------------------------
http://www.medyaplan.com
ARTniyet

Mesajgönderen gokhanercan » Prş Oca 11, 2007 17:27

Bu sorun aylardır bana büyük dert olmuştu. Çözüm için teşekkürler.
Gökhan Ercan
gokhanercan

Mesajgönderen grp » Pzt Şub 05, 2007 3:38

Arkadaşlar ben orada yazmış olduğunuz her yolu denedim ama hala sorunu çözebilmiş değilim.. dediklerinizi yapmama rağmen her flexi açışımda o hata orada bana sırıtıyor sanki... sayfalarca bu sorunu tartışacağız sanırım. Eğer aranızda çözenler varsa neler yapmışlar paylaşırlarsa yada bildiğiniz nefesi kuvvetli bir hoca varsa ona mı gitsek ne yapsak anlamadım. :wink:
görüşmek üzere...
grp

Mesajgönderen AkeB0N0 » Pzt Şub 05, 2007 11:07

grp yazdı:Arkadaşlar ben orada yazmış olduğunuz her yolu denedim ama hala sorunu çözebilmiş değilim.. dediklerinizi yapmama rağmen her flexi açışımda o hata orada bana sırıtıyor sanki... sayfalarca bu sorunu tartışacağız sanırım. Eğer aranızda çözenler varsa neler yapmışlar paylaşırlarsa yada bildiğiniz nefesi kuvvetli bir hoca varsa ona mı gitsek ne yapsak anlamadım. :wink:
görüşmek üzere...

Hocam,

Flex i kurarken dil ayarlarından ingilizceyi seçiyormusun? Dil ayarını ingilizce seçip kurduktan sonra, yukarda arkadaşın bahsettiği şekilde .ini dosyasına o parametreleri yazarsan bir problemin olmayacaktır. Aslında söylemiş olduğum yöntem gerekli değil fakat denemende fayda var.
AkeB0N0

Mesajgönderen grp » Pzr Şub 11, 2007 0:52

Dediğini uygulamak için flex i tekrar kurdum ama yine de bir değişiklik olmamıştı. Tam vazgeçmiştim ki, bir kaç kere flexi açıp kapatınca sorun düzeldi. Neden olduğunu anlamadım. Yine de çok teşekkür ederim, verdiğiniz tüm bilgiler bu dertten kurtardı beni. Herkese kolay gelsin. Görüşmek üzere :wink:
grp

Mesajgönderen AkeB0N0 » Pzt Şub 12, 2007 17:06

grp yazdı:Dediğini uygulamak için flex i tekrar kurdum ama yine de bir değişiklik olmamıştı. Tam vazgeçmiştim ki, bir kaç kere flexi açıp kapatınca sorun düzeldi. Neden olduğunu anlamadım. Yine de çok teşekkür ederim, verdiğiniz tüm bilgiler bu dertten kurtardı beni. Herkese kolay gelsin. Görüşmek üzere :wink:

Java özelliğinden dolayı olabilir (emin değilim), bir yerlerde okumuştum (ColdFusion ile ilgiliydi sanırım), yeni düzenlemeleri veya eklentileri yaptıktan sonra, Java' yı Flush ederek çalıştırılmasını öneriyorlardı. Komut şu anda aklımda değil. Buda öyle birşey olabilir.
AkeB0N0

Mesajgönderen flasheRdn » Çrş Mar 21, 2007 19:52

Ben Flex Builder ı kullanmıyorum onun yerine sadece flex sdk kullanıyorum bu çözümlerin hepsini denedim fakat bir sonuca ulaşamadım acaba benim <mx:script> i çalıştırmam için ne yapmam gerekiyor.
Rdn the Flasher
Kullanıcı avatarı
flasheRdn

Mesajgönderen lostchild » Pzr Mar 25, 2007 7:45

Ben de Flex SDK kullanınca ne yapmak gerektiğini düşündüm. Çünkü arkadaşın önerdiği çözüm sadece Flex Builder için geçerli. Ya türkçe bir dil dosyası gerekiyor .. Ya da kullanılan editöre göre bir çözüm ayarlamak gerekiyor sanırım. Örneğin ben Flash Develop kullanıyordum bir ara-> http://www.flashdevelop.org/community/ , Eclipse gibi makinemi kasmadığı için iyi bir çözüm. Fakat orda da bu hatayla karşılaştım Flex SDK kullanmaya çalışınca. Flex Builder Scite kullanıyor. Vakti zamanında Scite ile ilgili bir mesajım vardı. -> http://www.macromediaturk.com/forum/sci ... t4422.html ( ne kadar ileri görüşlüyüm :D ) Orada türkçe karakterler için bir ayar yapmıştım. Flash Develop için bu civarda bir çözüm bulunabilir character set ile oynayarak. Ama genel bir çözüm için sanırım bir dil dosyası oluşturmek gerek belki. Çok derinlemesine uğraşmadığım için bilemiyorum. Belki Java içinden bir ayar yapılmalıdır esas. Ama Flex SDK kullanıp da, problem yok diyenler de gördüm sanırım forumda. Makinam çok eski olduğu için tam anlamıyla uğraşamadım o yüzden bişey diyemiyorum. Belki de ufak bir hata yapıyoruz. Ya da bendeki kurulum problemli...

İyi çalışmalar ...
En son lostchild tarafından Prş Şub 14, 2008 22:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
lostchild

Mesajgönderen bora » Prş Tem 12, 2007 16:28

Merhabalar,

FlexBuilder ile ilgili, bu başlıktaki hatayı almaktan kurtulmak ve Türkçe yerel ayarlarında kurulum için aşağıdaki adresteki kurulum notlarını inceleyebilirsiniz.

http://www.macromediaturk.com/forum/fle ... 15794.html

İyi Çalışmalar
Bora ÜNAL
Adobe Certified Instructor
Adobe Certified Dreamweaver 8 Developer
Adobe Certified Advanced ColdFusion Developer
Adobe Certified Connect Instructor & Professional
Atlantik Ltd. | http://www.abi.com.tr
Adobe Yetkili Eğitim Merkezi
Kullanıcı avatarı
bora
Site Admin

Mesajgönderen peacefire » Cmt Şub 16, 2008 17:20

Arkdaşlar bende bu flex'e bi göz atayım dedim indirdim herşeyi, dökümanlar falan yazır...
bir kaç nesne ekledim forma çalıştırdım herşey normaldi işlerin bu kadar normal gitmesi şüphelendirmişti aslında beni :))
işletim sistemim ingilizceydi ama ben dil kısmından türkçe karakterde sorun çıkarmasın diye türkçe'yi seçmiştim ilkönce onu düzelttim açtım flex'i hala aynı hatayı aldım... daha sonra diğer arkdaşların dediklerini denedim hangisi sayesinde çözüldü bilmiyorum ama artık script etiketini kullanabiliyorum !
çok sagolun arkdaşlar :)
peacefire

Mesajgönderen lostchild » Pzt Şub 18, 2008 11:56

Flex 3 Builder bana bazı problemler çıkardı. Normal şekilde kullanıyor olan var mı ? Ayrıca Flex 3 SDK'yı kullanırken de yine <mx:Script> hatası veriyor. :-
Kullanıcı avatarı
lostchild

Mesajgönderen bodelur » Sal Şub 26, 2008 17:58

Selam,
Flex Builder 3 kullanıyorum, winXP TR'de Regional/Bölgesel ayarları değiştirmeden olmuyor, aynı zamanda FlexBuilder.ini deki değişikliği de yapmak gerekiyor.
-Duser.language=en
-Duser.location=us

Ama ingilizce bir winXP kullanıyorsanız
-Duser.language=en
-Duser.location=us
düzeltmesi yeterli oluyor.
yani ingilizce winXP de bölgesel ayarların tamamı Türkçe ve sorun yaşamıyorsunuz.

Acaba fark nedir? derin teknik bilgisi olan arkadaşlardan bir açıklama bekliyoruz :)

kolay gelsin
bodelur

Mesajgönderen sdrco » Sal Tem 08, 2008 22:27

teşekkürler bu işe yaradı...
sdrco

Önceki

Dön Flex

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir